NC Sport Cup

NC Sport Cup är en gammal orienteringscup som anordnades förr, men som numera är nedlagd. Men vi som deltog i NC Sport Cup har många goda minne, segrare godare än andras. Jag har själv varit delaktig i NC Sport Cup. Jag hoppas att eventet tas upp igen i framtiden. Om det gör det ska jag självklart ha ett finger med i spelet som arrangör eller åtminstone som deltagare. NC Sport Cup arrangerades 2004, 2006 och 2008. Vill du ha mer information om NC Sport Cup finns det arkiverat hos Svenska Orienteringsförbundet.

Vill du börja tävla i orientering eller endast börja träna är det endast en god idé. Du får bra kondition, du får vara ute i naturen, du får lära dig navigera i skog och terräng och kommer lära känna massa nya intressanta orienteringsmänniskor. Själv är jag engagerad i orienterinslöpning och det är det som NC Sport Cup egentligen riktar in sig på, men det finns även skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering. Alla olika grenar säger sig självt vad det går ut på, men jag kan kort redogöra ändå för sakens skull. Orienteringslöpning är den mest klassiska formen av orientering och förmodligen det som gemene man associerar med orientering. Du löper ute i skogen och orienterar fram till kontrollerna. Mountainbikorientering är orientering på cykel ute i naturen. Det är en mindre men lika häftig gren. Skidorientering är orientering på skidor och är extremt krävande, eller kan vara. Slutligen har vi precisionsorientering som är en gren med mer avancerade kontroller och mindre fysiskt krävande. Precisionsorientering är en gren för alla oavsett förutsättningar.

Vill du tävla i orientering rekommenderar jag dig att söka dig till närmaste orienteringsklubb. Använd google för att se vilka klubbar som ligger närmast dig. Det arrangeras många tävlingar under året som du kan delta i. De behöver dock inte vara elitorienterare för att tävla utan tvärtom. Det finns alltid, eller nästa alltid, möjlighet att springa som motionär.

Vill du inte orientera i organiserad form kan du givetvis ändå ägna dig åt sporten. Det finns många olika ställen där glada motionärer kan orientera med utsatta kontroller i våra svenska skogar.